Navigácia

  • TVORIVÁ MAĽBA V KRÚŽKU TVORIVÉ RUKY

    Úplne spontánna maľba jarnej lúky nás všetkých pohltila. Prácami vyzdobíme našu školu.

  • ZDRAVÁ ŠKOLA

    Dňa 15.apríla deti z ŠKD a Školského internátu pripravovali poobede pre všetky deti pod dohľadom pani vychovávateliek zdravé pohostenie z projektu Zdravá škola. Naučili sa podľa receptu tvarohovú nátierku, ktorú dozdobili zdravou zeleninou. Na záver tieto dobroty zapili pohárom mlieka.

  • Deň Zeme

    Tak ako každý rok i tento sme si 22.4. spoločne pripomenuli významný svetový deň, Deň Zeme v 2.B a 3.A.

  • Zaujímavé pracovné vyučovanie

    Žiaci 7.,8., a 9. ročníka na pracovnom vyučovaní včera pracovali na montáži dreveného improvizovaného mantinelu na našom ihrisku.

  • MUZIKOTERAPIA S PETROM ŠRANKOM

    Vo štvrtok 18.4.2024 sa uskutočnilo ďaľšie zo vzdelávacích podujatí Tribečského osvetového strediska s podporou Fondu na podporu umenia pod názvom RYTMUS DETSKEJ DUŠE určeného pre našu Spojenú školu. Konkrétne MUZIKOTERAPIA s Múzofilom Petrom Šrankom. Zaujímavou interaktívnou formou nám predstavil svoju básnickú a hudobnú tvorbu. Zapájal všetkých účastníkov do zaujímavých hudobných aktivít. Hudobným doprovodom mu bola gitara i kazu. 

  • JARNÉ PRÁCE NA ŠKOLSKOM POLÍČKU

    Tak, ako každý rok, aj v týchto dňoch žiaci našej školy upravovali pozemok na výsadbu zeleniny, ovocia i kvetov. Ryľovali, okopávalo a pleli burinu na celom políčku.  Počasie bolo slnečné a aktivita spontánna. 

  • Florbal

    Na našej škole - na školskom ihrisku sa konal v piatok 12.04.2024 zápas vo florbale. Bol organizovaný pri príležitosti Medzinárodného dňa florbalu. Súťažili zmiešané mužstvá z tried druhého stupňa. Hráči zažili skutočný športový zážitok a strávili súťaživé dopoludnie.

  • DIVADLO TYJÁTR

    Nitriansky samosprávny kraj a Tribečské osvetové stredisko v Topoľčanoch si pre žiakov SŠI Topoľčany a SŠ pod Kalváriou Topoľčany, dňa 16. apríla 2024 pripravili predstavenie bábkového divadla s názvom Gašparkov návrat 3. Žiaci si toto predstavenie užili, zasmiali sa. Ďakujeme 

  • PODUJATIE V KNIŽNICI-NA GAZDOVSKOM DVORE

    Dňa 12.04.2024 navštívili  naši źiaci s autizmom knižnicu. Pani knihovníčky mali pre deti pripravenú zaujímavú prezentáciu na tému “Na gazdovskom dvore.” Všetci so záujmom počúvali a aktívne sa zapájali do rozhovoru. Na záver si aj zatancovali a poprezerali zaujímavé knižky so zvieratkami.

  • Dr. Klaun

    S veľkou radosťou a smiechom k nám prišiel Dr. Klaun. Zabával nás, až nás bruchá boleli, robil si z nás žarty a zapájal nás do svojich smiešných aktivít. S gitarou a spevom sme sa neskutočne zabávali. Spievali a tlieskali sme neustále Ďakujeme že prišiel a rozosmial nám dnešný deň.

  • Jarné sadenie

    Žiaci 3. a 4. ročník v autistického triede sadili na pracovnom vyučovaní semená a priesady. Prakticky si to vyskúšali po tom, ako si učivo Klíčenie a rast rastlín osvojili na hodinách RKS a Vecnom učení.

  • Deň zdravia v Topoľčanoch

    10. apríla sa deti zo školského klubu i internátu zúčastnili s pani vychovávateľkami podujatia "Deň zdravia" v Topoľčanoch. Učili sa, ako poskytnúť prvú pomoc, vyskúšali si aké je oživiť človeka v bezvedomí pod odborným vedením záchranárov. 

  • Výlet plný radostných zážitkov v Tribečskej knižnice a Topoľčian

    Dnes žiaci prípravného, prvého, druhého, tretieho a štvrtého ročníka zažili Deň plný zážitkov. Najskôr cestou autobusom, neskôr v Tribečskej knižnici. Úsmevmi nešetrili.

  • MAREC - mesiac knihy

    Ako každý rok i v tomto školskom roku sa uskutočnila v marci - v našej škole recitačná súťaž. Zúčastnili sa jej všetky triedy s najlepšími recitátormi, ktorí sa usilovne pripravovali s pani učiteľkami a vychovávateľkami. Výhercovia boli ocenení odbornou porotou.

  • Deň vtáctva v 3. ročníku

    Prvého apríla sme si pripomenuli tento deň zaujímavými aktivitami v triede. Kreslili, tvorili, lepili a nové informácie sme sa dozvedeli...

  • ŠKD V KNIŽNICI

    3.4.2024 sa deti zo Školského klubu s pani vychovávateľkami zúčastnili zaujímavej akcie s prezentáciou o rozprávkach a čítaním knižiek v Mestskej knižnici. Strávili tam zaujímavé popoludnie. Boli veľmi snaživému a so záujmom sa zapájali do všetkých aktivít. Následne sa prechádzali a sledovali jarné aktivity na námestí.

  • JARNÁ TVORBA V KRÚŽKU: TVORIVÉ RUKY

    Ná záujmovým krúžku sme zaujímavou technikou vytvorili jarnú dekoráciu lúky s motýľmi. Deti táto aktivita zaujali a spontánne tvorili.

  • OCENENIE

    Dňa 4.apríla 2024 sa konala v Dome kultúry Topoľčany Slávnostná akadémia ku Dňu učiteľov. Mgr. Janke Mesárošovej bola udelená KOMENSKÉHO PLAKETA za pedagogickú činnosť. S radosťou sa pripájame ku gratuláciam. Kolektív Spojenej školy

  • ÚSPECH NAŠEJ ŠKOLSKEJ JARNEJ TRŽNICE

    Ďakujeme krásne všetkým žiakom, pedagógom, zamestnancom ale aj rodičom, ktorí sa zapojili a i málom prispeli do tejto krásnej jarno-veľkonočnej akcie. Určite v nej budeme pokračovať. Taký záujem o výrobky a diela sme ani nečakali. Sme šťastní za obrovskú účasť a podporu. Ešte raz ĎAKUJEME...

  • PODUJATIE V TRIBEČSKEJ KNIŽNICI

    V pondelok 25.03.2024 sa žiaci tried 1.TRA, 2.TRA a 4.TRA aktívne zúčastnili podujatia k Marcu- mesiacu knihy v Tribečskej knižnici v Topoľčanoch. Pani knihovníčky mali pripravenú prezentáciu na tému Separácia odpadu pod názvom Veverička triedička. Žiaci sa následne zapojili do triedenia pripraveného odpadu, ktorý zvládli na jednotku. Sledovali sme aj dramatizáciu príbehu Ako sa správať v lese. Následne sme si prezerali a listovali v knihách s prírodnou tématikou. Odchádzali sme plní nových informácii. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola, SŽŠI pre žiakov s NKS, ZŠ s MŠ pri zdravotníckom zariadení, Pod kalváriou 941, 955 01 Topoľčany
    Pod kalváriou 941, 955 01 Topoľčany
  • +421 038/5 320 531
    mobil: 0911/486 487

Fotogaléria